Vlivný podzim

Vlivný podzim

Anotace: Bohatství podzimu

Sbírka: Jitřenka v medu

První listí k zemi klesá
tiše, jak tvé šlápoty
vlivný podzim jde z lesa,
ač bohatý, nemá na boty

Z těžkých rukou smyju hlínu
plnou rozkvetlých mozolů
voda svírá, jak sousto blínu,
přesto pomůže mi od bolu

Déšť do oken šplíchá
ze svých děravých konví
občas pár barev smíchá
jaké použil, pouze on ví

Stojí dub, starší než čas
na podzim otevírá zlatou bránu
v korunách klíčkem z řas
které si namaluješ k ránu
Autor Petr27, 26.08.2022
Přečteno 195x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc líbí.

27.08.2022 11:00:27 | mkinka

Jsi - především, poetický krajinář a máš představivosti snář.*

27.08.2022 02:55:08 | šerý

Děkuji to potěší:)

27.08.2022 10:06:57 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí