Zima

Zima

Sníh přikryl zmrzlé lesy,
přihnal se vítr z hor,
na nebi rostou hradby oblaků,
jak dopis bez adresy,
odlétla za obzor
křičící hejna ptačích tuláků.

Led sevřel vodní žíly
do ocelových pout,
mráz pomaloval okna dřevěnic,
vánice zpustošily
každý zelený kout,
z podzimních barev nezůstalo nic.

Po nekonečných pláních
se zima přehnala
a schovala je pod plášť závějí,
ledovou rukou do nich
svůj podpis vepsala,
že slunce víc už spatřit nesmějí.
Autor Nazarian, 29.08.2022
Přečteno 125x
Tipy 8
Poslední tipující: Sonador, CULIKATÁ, Psavec, šerý, Stanislav32, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně vykreslená zima v přírodě slovy. Dýchla na mě romantika jako hrom :-)

30.08.2022 08:00:10 | CULIKATÁ

Zima pěkně popsaná.

29.08.2022 17:49:57 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí