Mračna plná deště

Mračna plná deště

Anotace: Mraky před deštěm

Sbírka: Jitřenka v medu

Mračna, jak načesaná vlna
na jehňatech za ohradou
jsou deštěm, větrem plná,
když plují nad zahradou

Chladný vzduch dýmem nasál
ze spáleného uhlí a dřeva
je poznat, že podzim nastal,
když z polí slyším tetřeva

V záhonu se chrpy modrají
s velkým okvětním monoklem
jež si na usmířenou listy podají
v podzimním čase promoklém

Mrak, jak kočičí hřbet
na obloze se nadouvá
černá srst zahalí svět
a jen zvolna zas odplouvá
Autor Petr27, 24.09.2022
Přečteno 127x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Kan, Fialový metal, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí