Jarní vichřice

Jarní vichřice

Anotace: báseň o nedávné vichřici

Sbírka: Zimní zahrada

Na parketu povětří
tancovala vichřice
jak na plese
několikrát si dupla
nožkou do kroku
až se stromy
ke kořenům klaní
a konfety větviček se
rozletí po okolí

Když hudba začala hrát
a pozouny zpozorní
vichřice zatleská do rytmu
až sníh prolétl tmou
oba právě ovládly sál
svojí čtverylkou
jen někdy se jim tanec
vymkne kontrole
to se v povětří
roztančí čardáš vánice
Autor Petr27, 12.03.2023
Přečteno 114x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Fialový metal, Psavec, Bufik, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Také jsem se při ní bála.

13.03.2023 10:13:17 | mkinka

:)

13.03.2023 15:59:24 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí