Moře

Moře

Anotace: moře nás fascinuje od nepaměti...

Moře sedmibarevné - co jsi?
tekutá duha v reflektoru slunce
vření zelené, ocelové, havraní
pod temným baldachýnem bouře
milostná hlubina, hladící boky lodí a ryb
přítulný příboj, jenž si lehá k nohám země
a laská skály náruživým jazykem pěn
Moře -
dýchá si tiše pod hedvábnou plání
vlní se tělem lačným milování
vzpíná se jako rozzuřený drak
a syčí, hučí, řve až do oblak
zná uspávat a umí utopit
dopřeje vlahý korálový klid
zbloudilým poutníkům,
co rozhodli se kompas zahodit
veliké vše a velké strašné nic
uhrančivé jak oči chobotnic
počátek všeho, věčnost v modři skrytá,
kde z lůna mušle vzešla Afrodita
ó řekni, moře, co nás vábí víc?
Autor Dolma, 26.03.2007
Přečteno 453x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vynikající!!!

23.01.2008 15:30:00 | Poetista

Nádhera, četla jsem si a slyšela moře. Přidala jsem si hlas herce, Pana Zd. Štěpánka a bylo mi nepopsatelně.
Díky Dolmo, za tu krásu.

02.04.2007 12:34:00 | Verule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí