Má rodná řeka

Má rodná řeka

Anotace: Báseň o řece Kamenici v sev.Čechách

Sbírka: Zimní zahrada

Má rodná řeka, jež z hor pramení
a přes sivé balvany cestu hledá
jméno tvé zvoní, jak drahé kamení
jen nejmilejší dívka na břeh sedá

Podél Kamenice mé kroky vedou,
ač luna hledí z černých mračen
horská říčka odráží její tvář bledou,
na níž se houpá hejno mladých kačen

Nad rodnou řekou, podél trati,
po které občas vlak píská,
než se z dohledu ztratí
v prachu dýmu mizí víska

když prší, bubínky deště bijí
v Kamenici o poklice skal
do jarní trávy se kapky vpíjí
přesto u řeky jsem stál
Autor Petr27, 24.04.2023
Přečteno 119x
Tipy 9
Poslední tipující: Tvbm, Marťas9, mkinka, šerý, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká.

24.04.2023 23:15:23 | Psavec

Díky :)

24.04.2023 23:31:37 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí