Na procházce

Na procházce

Anotace: vázané verše

 

 

Kráčeli tichou alejí modřínů

do stínu modravé hlubiny lesa,

kde slunce světlohrami zlatých vavřínů

vyzdobilo kmenů šeď

                    a cesta do vláhy trav klesla.

 

Byl letní den, mdlá výheň polední,

kráčeli mlčky beze spěchu

do kraje, kde z vyprahlého mechu

vznášela se dumných smrčin vůně obřadní

 

otec a syn – smutný kouzelník a malý poeta.

 

Autor Zoroaster, 24.06.2023
Přečteno 153x
Tipy 11
Poslední tipující: jenommarie, zdenka, jitoush, Psavec, Marten, Kan, zde.neck
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

báseň… úsměv.z

24.06.2023 20:22:17 | zdenka

...Tak ta je dle mého gusta......Ji.

24.06.2023 17:01:11 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí