Ves mír

Ves mír

 

 

Neplakej a drž se mě,

říká Slunce Kopretině,

mluví ke mně vánek;

ať nejsem žádný uplakánek.

Po ránu, když rosný bod,

travičce jen přijde vhod.

 

Paprsky šimrají,

ptáčci si špitají,

když nám zpívají v parku,

každý den i v tom parnu,

vidím Straku, utíká

po mechu mě láká,

více k přírodě,

mně, sirotě.

 

Vesmíru, co opustil mě

porodil v temnotě.

Poté vyvedl na světlo,

dnes jsem nějak naměkko,

když cítím vůni přírody.

 

Vážky, volní piloti

dělají si, co chtějí,

létají ranní krůpějí,

jak to jen dělají?

 

 

Autor Penemue, 25.07.2023
Přečteno 144x
Tipy 12
Poslední tipující: Jarunka, šerý, Hadrák, Fialový metal, mkinka, Psavec, Žluťák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí