Roční období: Zima

Roční období: Zima

Anotace: ...

Vítr vane mrazem po krajině,

sníh se leskne na větvích stromů

Zima se královsky usadila,

krásou svou srdce rozpouští

 

Bílá přikrývka zem pokrývá,

ticho vládne v přírodě této

Chlad za oknem rozehřívá srdce,

čas, kdy venku se ukazuje kouzlo

 

Děti na sněhu sněhuláky staví,

koulemi se vrhají navzájem

Radost a smích vzduch zaplňuje,

toto období všechny rozesměje

 

Sáně se po zasněžených kopcích prohání,

ledy se na zamrzlých jezerech vytvoří

Krása zimy je nepřekonatelná,

vždyť kolik zázraků nám přináší

 

Když vycházíme do mrazivého světa,

oddechujeme vzduchem čerstvým

Naše kroky stopy ve sněhu zanechávají,

zima nám dává pocit opravdového života 

 

Tak zima s jasnou tváří přichází,

my ji vítáme s otevřenou náručí

Roční období plné kouzel a radosti,

zima, Tvá přítomnost nás naplňuje blahem

 

Autor Misha, 02.12.2023
Přečteno 99x
Tipy 9
Poslední tipující: IronDodo, Iva Husárková, o3_gambit, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné

02.12.2023 21:25:08 | mkinka

děkuji, mkinko, moc si toho vážím:-)

04.12.2023 23:00:02 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí