Obilí

Obilí

Anotace: mé vzpomínky na Boňov, skoro naši chalupu...

Jestřábí křídla víří prach,
ve slunce záři, stínu jeřabin,
okoralé kůrky borovic,
klátící se větrem, doušky vín,
...
spadeno létem pavučin,
stříbrných větrem letících,
do dalekých koutů divočin,
hledajíc klid a čerstvý vzduch,
...
vínové nebe červánků,
za kopci usíná ve stínu hvězd,
střepy z radostí toulavé,
jak mozaika vesnic a velkých měst,
...
okolo řeky ledové,
brousící zuby kamenům,
divocí koně s plamenou,
hřívou se zdáli neklidní,
...
vysoká tráva tančící,
jí brouzdajíc šelmy hladové,
hledajíc maso, hledajíc krev,
a v očích jim plane stydlivost,
...
v obilí chřestí zlaté klasy,
srpy a kosy nedošli,
a cestičky z noci od vysoké,
v zemi se třpytí podkovy,
...
senem je nebe nasáklé,
žně už na kombajny čekají,
až zpustoší pole, zpustoší kraj,
a vítr bude hrát na strništi...
Autor Muta cum liquida, 10.04.2007
Přečteno 322x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

první tři strofy s emi moc líbily..ten zbytek už mi přišel jako z jiné básně...ty první tři josu fakt uspwer...

12.04.2007 16:30:00 | Lisa Kloboučková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí