Třešeň

Třešeň

Anotace: Okenní tabulky rámují obraz slunné stráně..stojí tam třešeň a vypráví...

Uprostřed lučin stojí třešeň-
divoká a hrdě skromná,
bělostí svou lesy češe
a ničemu se nevyrovná.

Stojí tam, stojí a voní v dál,
dívá se do kraje-jako by snila,
a slunce nad hlavou je pro ní král,
s nímž květy z jara zasnoubila.

V zeleni princezna měkká a snivá
hledá si prince na bílém koni,
a že ta samota bolestná bývá,
místo slz do kraje rubíny roní.
Autor Dilla, 27.04.2007
Přečteno 347x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Přírodní lyrika mi nic neříká, ale tahle báseň zní krásně...pohádkově;-)

27.04.2007 19:50:00 | Angua

Dillo, krásné.

27.04.2007 14:33:00 | Liv

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí