Zahozená kniha

Zahozená kniha

Anotace: Tak jsem ji viděl

Skleničky svítivých kobylek
cinkaly v pochodu
k rannímu výkřiku
strakatých selátek
zbarvených do modrých notýsků
roztrhaných knih.
Vypadlá písmenka
mžourala ospalým očkem
bez mrku tikavého
na kousek žížaly
spálené kopřivou
či ohlodané hryzcem žíznivým.
Bez pachu prochází
černý tchoř houštinou trnek
a čichá ke kvítkům
smějícím se
roztrhané knížce.
Autor Jan Urban, 16.08.2004
Přečteno 766x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí