Rednezvous s jeseňou

Rednezvous s jeseňou

Anotace: Jeseň je čarokrásna v každom čase, akoby bola samou poéziou o sebe.

 

Za oknami

sa jeseň usadila 

ako pena na káve.

 

Zahniezdená 

v korunách stromov,

holá bez jediného listu,

 

tajomná a vždy záhadná,

prichádza s dažďovými

kvapkami na perách.

 

Nesie sa prúdom vetra

po oblohe cez  mračná.

Jeseň je tu, ako vždy

neskutočne zázračná.

 

A s ňou november,

uzimený, sychravý,

až  vlastné srdce mrazí.

 

V  uliciach zračia sa

kaluže vody,

s nimi jeseň a jej

priateľ dážď do pohody.

 

Zmočí jej vlasy,

letmým bozkom

ich opäť osuší,

a večer ju pozve

do reštaurácie na suši.

 

 

 

Autor bubinostar, 06.03.2013
Přečteno 491x
Tipy 2
Poslední tipující: Avola
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí