Králem na jeden den

Králem na jeden den

Anotace: Vždycky jsem chtěl být králem...alespoň pro ten okamžik...

Chtěl bych být králem,
byť na jediný den.
Než brodit se hnojem,
a přežívat jen.

Pak s klidem na duši,
obětí vraha se stát,
jak se na krále sluší,
dostat od života mat.

Však ten den bych užil,
jak nikdy před tím,
hlavu svou bych složil,
na tvůj měkký klín.

S pocitem vojáka,
jež v boji za vlast padl,
ten osud mě láká,
a na to bych důraz kladl.

Byl jsem králem na jediný okamžik,
byť kratší byl než hodin tik,
já šťasten byl, jak nikdy před tím,
složiv hlavu v tvůj měkký klín.
Autor Gandalf, 08.03.2012
Přečteno 834x
Tipy 9
Poslední tipující: Lenka Krásnodvorská, Radhuza, Anjesis, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smrt hodná krále. ST.

08.03.2012 14:53:12 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí