Král Slunce

Král Slunce

Anotace: (zatmění Slunce Venuší)

Už abych šel, dřív než Venuše zčerná
před nazlátlým diskem Slunce
v jehož jádru fúze termojaderná
neudělá ze mne blbce
v Eldoradu, v tom pravém slova smyslu
když nahost Venuší skryju
před Tvýma očima, dík prvočíslu
dvěma.. to víš, že v embryu
ovšemže z plazmatu, od hlavy k patám
už abych šel, přímý přenos
začne se, když dítě půlnoci
budu Tvé, zlaťounké, přemož lenost
přivstat si v pět, mít mě v moci
do sedmi - už abych šel, zaujmout své
místo na Slunci s Venuší
nanejvýš zlatém, abych Tě mohl svést
jako le Roi Soleil.. tělem i duší
Autor Petbab, 05.06.2012
Přečteno 498x
Tipy 11
Poslední tipující: Loira, PIPSQUEAK, enigman, Květka Š., Psavec, Helena Lovecká
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé, hezké verše ! Vesmírné motivy mám ráda... :-)

16.07.2012 19:32:48 | Loira

do pytle já měl zataženo...

06.06.2012 23:52:26 | enigman

Venuše navštíví Krále Slunce, ST.

06.06.2012 00:25:06 | Psavec

dobrá vesmírná reklama :-) .. já dnes raděj nepůjdu vůbec spát, zaspat toť .. bych mohla zalitovat .. ST

05.06.2012 14:37:19 | Helena Lovecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí