Mořské panně, koupající se včera večer u Rudého moře

Mořské panně, koupající se včera večer u Rudého moře

Šla ses koupat včera večer k moři

ostatní viděli jen tvé dlouhé řasy

a s mořem splývají rudozlaté vlasy

Jen já jsem ten, co svobodu tvou boří.

 

Byli všichni překvapeni tím, co vidí

- to když sis položila tiše tělo na vodu

Nikdo nenarušil tvou samotu a svobodu

Jen já jsem ten, co se z dálky dívá.

 

Všichni slyšeli cinkot tvých stříbrných prstýnků

co na rukou se třpytí jako odlesk Měsíce

a jejich stříbro v podvečer mění se ve svíce

To jen já jsem nezachytil ani tvoji lokýnku.

 

Všichni už viděli, jak odplouváš do dálky

tak snad už zbavila ses nočních stesků

Teď si v hlubinách pouštíš starou desku

a já jsem tu opuštěn se smutnokorálky ...

Autor Zasněný básník, 22.08.2014
Přečteno 337x
Tipy 3
Poslední tipující: Laven De Brig
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí