Sonet o zběhlých múzách

Sonet o zběhlých múzách

Anotace: Shakespearovský sonet o zběhlé poezii...

Sonet o zběhlých múzách

 

Ty verše sonetů už dávno odvál čas

a struny lyr jen noční motýl zdobí

duše i s krásou zběhla na Parnas

a kalský pramen teče mezi hroby

 

Na dně té bídy leží němé věty

jak slzy v dešti boha Apollóna

a lepé múzy utíkají z Kréty

co voda smyla, slovo nedokoná

 

A přece papír láskou zachvívá se

to zběhlá Euterpé srdci je na obtíž

a když ukáže se ve své nahé kráse

o to víc jsme všichni smrti blíž

 

Na časy sonetů se snáší pachuť dneška

co osud nenapsal, to životem jsi zmeškal

Autor Zamila, 29.05.2017
Přečteno 401x
Tipy 10
Poslední tipující: Jenda P., bogen, jitoush, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Píšeš opravdu parádně....ST

30.05.2017 11:48:10 | jitka.svobodova

Jééé, děkuju, mám radost :) :) Tohle byla fuška.

30.05.2017 23:44:23 | Zamila

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí