Věnování

Věnování

Anotace: Někdy jako dárek stačí, pěkné a krásné blahopřání. Někdy stačí popsat slovy, krásu za svinu supernovy.

--- Věnování ---

Tohle přání není klišé,
tak se usaď a zůstaň tiše.
Oba dva jsme z jiné říše,
 ty spíše lady a já kníže.
Je-li libo víno z číše,
nebo sloky co básník píše?

Oděná v rouše anděla,
úsměvem půvabná i nesmělá.
Když pohltí mě opět tma,
uvidím souhvězdí tvaru LVA.

Snad jsi jen přelud, výplod snění,
odvrátím zrak – a už tam není.
Odpusť mylady, já choval se nevhodně.
Oslněný, jak můra světlem pochodně.
Já uzřel to, co vidět není.
Krásu mysli a touhu snění.

 

Všechno nejlepší k tvým narozeninám.
Ať políbí tě láska nevinná,
Ať štěstí tvé se naplní,
Ať polyamor ránu zacelí

 

Doufám, že báseň se líbila,
nejsem básník ani poeta.
Však s radostí jsem tyto řádky psal,
a na tvář ti úsměv vytesal.

Autor Adminak, 18.08.2017
Přečteno 535x
Tipy 2
Poslední tipující: Amiradi
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí