V modravé dálavě

V modravé dálavě

Anotace: báseň o mracích

Sbírka: Po stopách vesnice

V modravé dálavě mraky se řadí
jako vojáci kteří se staví do pluku
bez slunce jakoby panovalo bezvládí
paprsky jsou zlaté šípy vystřelené z luku

Slunce ustrojené do zlatého oděvu
na blankytném prochází se molu
od samého rána roznáší tisícero úsměvů
ještě dříve, než budeme lásko spolu

V modravé dálavě se mraky trhají
jako ze stromů zralé a čerstvé plody
chodíme vždy za noci tiše a potají
do džbánku sbírat sladké jahody
Autor Petr27, 17.05.2018
Přečteno 475x
Tipy 3
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková, Lajtwing
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí...moc hezky...jahody....ách....hned bych si dala!

18.05.2018 16:47:27 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí