Noc chytá hvězdy do sítě

Noc chytá hvězdy do sítě

Anotace: Báseň o jasné noci

Sbírka: Matčiny oči

Noc chytá hvězdy do sítě
bohužel má příliš velká oka
měsíc, jak lampion vidí tě
zcela jasně a z vysoka

Do její sítě nic nechytí
ani kdyby noc stokrát chtěla
malá očka hvězd se třpytí
luna vraští kus stříbrného čela

Jen slunce nemá šanci lapit
nevejde se totiž do těch sítí
už dlouho nebude noc trápit
nový den už tma předem vycítí
Autor Petr27, 28.03.2019
Přečteno 416x
Tipy 1
Poslední tipující: vlnka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí