Šel bych do černého ráje

Šel bych do černého ráje

Anotace: Báseň inspirovaná Vítězslavem Hálkem

Sbírka: Venkovské koření, Kříž a jablko

Šel bych do černého ráje,
jež lid peklem nazývá
já však o nebi snil
kde s andělíčky vše zpívá

Písně,jež znějí z nebe
jsou krásné a prosté
a ty chutné pokrmy,
přede mě na stůl noste !

Však v tom temném ráji
ani ptáčkův zpěv nezní
ten jeho hlas krásný,
v tom pekle ďábel vězní

Rád bych z toho ráje,
kde ani živáčka není
s tím drobným ptáčkem
vyšel na světlo denní
Autor Petr27, 18.08.2019
Přečteno 595x
Tipy 5
Poslední tipující: Veru, Dominik Plesr, Amiradi
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

inspirace Hálkem patrná, ale je to moc pěkné a živé. Dominik

04.09.2019 08:46:50 | Dominik Plesr

Díky :) a potěšilo mě že další z mé generace ví o osobě Hálkově :)

04.09.2019 16:54:28 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí