Zahrada mých lásek

Zahrada mých lásek

Anotace: Báseň o zahradě (inspirováno O.Březinou)

Sbírka: Verše, Klíček od studánky

Stanul jsem v přepychové zahradě
kde čechrám mechové polštáře
v předtuše naší milostné náladě
ti hladím vlasy a dýchám do tváře

Slunce jež vypilo doušek rosy
z kalichů stále zelené vegetace
žízeň neuhasí a o vodu prosí
celé dny umírám bez tvé legrace

Tvůj úsměv kvete na růži
na rudé okvětí,jakoby krev kápla
přesto po dešti stojí v kaluži
kam s kořínky v půdě šlápla

Tu zeleň neutrhla jediná by ruka
v barevném zátiší mocné flóry
kdyby vznikla mezi záhony proluka
vzniknou mezi lidmi hádky a spory

Stanul jsem v zahradě lásek mých,
kde rostliny vadnou v letním palu
jak na ně sluneční svit horce dých
mezi květenou o tobě pějí chválu
Autor Petr27, 17.12.2019
Přečteno 387x
Tipy 6
Poslední tipující: Pétík, Kapka, Amiradi, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je moc krásné.

29.12.2019 19:24:35 | Pétík

děkuju moc :)

29.12.2019 20:41:59 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí