Zimní dívka

Zimní dívka

Anotace: Báseň o dívce jež nesnese teplo

Sbírka: Kříž a jablko

Zimní dívka chodí v lednu
sama bez kožichu a bot
hrůzou ve tváři zblednu
a polije mne studený pot

Už párkrát se mi zdálo
o zimní dívce, do března
než všechno kolem roztálo
teď však už mne dobře zná

Dívce zimní ruce zábly
ty moje jak plotna hřejí
když jí v horku síly slábly
moje ústa už halasně klejí
Autor Petr27, 04.01.2021
Přečteno 288x
Tipy 5
Poslední tipující: Kubíno, ZUZ271, Jeněcovevzduchukrásného, mkinka, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí