Horizont událostí

Horizont událostí

Víš, že všechny černé díry bývaly kdysi hvězdami?
nějak se mi nedaří přeplout
přes Tvůj horizont událostí
takže nedochází k singularitě
i když se naše myšlenky
pohybují rychlostí světla

ve falešném vakuu
stále vznikají a zanikají částice
takže to vypadá
že se něco děje
ale spíše než vesmírné vzdálenosti
a miliardy let
jde o to prožít každou mikrosekundu
a uvědomit si každý jednotlivý kvark

ale obávám se
že vazebná energie nás opouští
fotony naopak neopouštějí onu černou díru
moje protony odpuzují tvoje protony
a moje elektrony odpuzují tvoje elektrony
takže již na sebe vzájemně vyzařujeme
pouze neutrina
Autor danielsoft, 11.07.2021
Přečteno 292x
Tipy 12
Poslední tipující: gallatea, kudlankaW, Jeněcovevzduchukrásného, Marten, mkinka, Iva Husárková, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak predsa má fyzika nieco spolocne s laskou!

30.09.2021 17:54:53 | gallatea

Kvantová romantika?
Inu proč by ne?

11.07.2021 19:01:10 | kudlankaW

...fyzika romantika...zvláštní odnož poezie...;-)

11.07.2021 12:23:37 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí