Píseň O Bedřichovu

Píseň O Bedřichovu

Anotace: Opěvování Bedřichova

Sbírka: Obrázky z Bedřichova

Ptáci slétli se a pějí
nad Bedřichovem zrána
kdesi v kaštanové alejí
jejíž větve jsou,jak brána

Na vršku stráně
stojí chrám Páně
zelená střecha vížky
hlídá cestičku s křížky

V Bedřichově,Bože milý,
jen tady doma jsem byl
vedle hřbitova, kostel bílý,
jenž zažil plno hezkých chvil

U hřbitova zídka nízká,
kde v zahradě mrtvých
o Bedřichovu si píská,
kos ukrytý ve větvích
Autor Petr27, 17.01.2022
Přečteno 202x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Kan, paradoxy, Sonador, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí