Fontána v parku

Fontána v parku

Anotace: Posezení v parku

Sbírka: Jitřenka v medu

Voda, jak Míšeňský porcelán
čeří na hrnčířském kruhu
hladiny kulaté talíře
jež rozbíjí
nepatrný poryv vánku
jdoucí přes fontánu v parku

z blízkého kostela
odbijí baryton zvonů
pravé poledne
všem lidem do daleka
k táhlým úderům
se vítr hlásí
k rozhoupání tak těžkých
kovových srdcí
však nemá dost síly

k jihu táhnou
hejna prvních vlaštovek
jako by se v povětří
ztrácely stříšky křídel
mají naspěch
když z peří pelichá čas
Autor Petr27, 27.08.2022
Přečteno 223x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Vivien, Stanislav32, šerý, Sonador
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezké obraty a hlavně se mi líbí stříšky křídel a pelichá čas, dost dobré 27 .)

28.08.2022 14:34:55 | xoxoxo

díky :)

28.08.2022 14:47:30 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí