Luna bez křídel

Luna bez křídel

Anotace: Dekadentní báseň

Sbírka: Jitřenka v medu

Nad tmavým jezerem nebe
vyletěla luna
jak bílá labuť
s uříznutými křídly
smrt nemilosrdně škrtá
v objemné knize života
slovo za slovem
jméno za jménem

obloha povlékla sivé cíchy
z kterých crčí déšť
jenž jako zloděj
bez ohlášení
vtrhne do lidských obydlí
když se po okraj naplní
žíznivá koryta potoků
a než se kdo naděje
s lupem mizí v polích

Zvony zbaběle zvoní za zády
když doprovázejí
nebožtíka na dalekou cestu
do neznáma
Jsi věrná,
jak pohřební kůň,
jenž černý kočár s rakví
za sebou táhne
Autor Petr27, 28.08.2022
Přečteno 270x
Tipy 15
Poslední tipující: Sonador, Stanislav32, Marry31, Dejvis, CULIKATÁ, Frr, mkinka, Caliéry, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc povedené;*)

29.08.2022 13:25:15 | Dejvis

díky :)

29.08.2022 15:33:32 | Petr27

Krásná, krasnější, nejkrásnější... dnešního dne. Užil jsem si...*

28.08.2022 23:38:57 | šerý

Moc ti děkuju :))

28.08.2022 23:52:53 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí