Jsi jako obloha siná

Jsi jako obloha siná

Anotace: Romantika v básni

Sbírka: Zimní zahrada

Jsi jako obloha siná,
jíž nestíní žádný mrak
v tůni teče voda líná
stejně čirý je tvůj zrak

Jsi pás říčního břehu
na němž do vody zřím
ve vlnkách slyším něhu
když stala ses mi vším

Jako vánek, jenž hladí
mojí ustaranou skráň
do dáli odnáší mládí
přes luh a širou pláň
Autor Petr27, 09.11.2022
Přečteno 220x
Tipy 6
Poslední tipující: Tvbm, Kan, Sonador, mkinka, Bufik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí