Rozbřesk sličný

Rozbřesk sličný

Spanilé slunce rudokrásné,
zářilo jitřní oblohou,
rozkošné nebe růžojasné,
zurčelo ptačí zpěvohrou.

Bělasné květy jasmínové,
laskaly vršík půvabný,
lilie luční karmínové,
hýčkaly rozbřesk kouzelný.

Strminy duby obklopené,
smáčené rosou chladivou,
vítaly laňky neposedné,
běžící horskou krajinou.

Bystřina ze skal pramenící,
šuměla zvukem rajských lyr,
pod borem něžně tryskající,
vnášela světu klid a mír.
Autor Romantik, 05.03.2023
Přečteno 157x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Bufik, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Libi

05.03.2023 12:47:25 | Bufik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí