Čistá duše

Čistá duše

Anotace: O nevinnosti Štěpánky

Jako bílá je stránka
nevinnost nosí v duši
snad jenom Štěpánka
z níž srdce vesele buší

Štěpánko, jsi jak sníh,
jenž z kraje roku napad'
vrať smutným písním smích,
když červení hoří západ

Jen strunou být tenkou
na dřevěném nástroji,
než staneš se mojí dívenkou
tvůj zpěv mne zcela odzbrojí

Jak v Bedřichově Bílá Nisa
ani tvé oči neznají kal
když se dívka ke mně lísá,
radostně jsem žárem plál
Autor Petr27, 14.07.2023
Přečteno 123x
Tipy 5
Poslední tipující: Stanislav32, Psavec, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné.

15.07.2023 11:12:39 | mkinka

Děkuji :)

15.07.2023 11:32:21 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí