2 srdce

2 srdce

 

Jedno srdce v dáli tluče

neskáče již přes obruče.

Druhé zase hoří touhou

jen v tuhle chvíli pouhou,

 tam, kde noc vábí svit

dají si věčný slib,

že budou bít spolu,

žít beze sporu

jeden v druhého,

nikdy samotného.

 

Kde začíná šero

duše zpovídá tělo:

Kdes byl?

Řve zplna sil.

Už jsem přece tu

v jednom polibku.

Jen pro Tebe přece.

Dotknou se ruce

na koncích prstů,

na začátku rtů.

 

Nikde nezačíná

nikde nekončí

Láska věčná,

Láska spící,

co se probudila,

příběh pověděla.

 

Jak dech na krku se rosí

tělo mi to jistě poví;

Kde je ta tenká hranice?

Spojí se dvě srdce?

 

Na kůži slunce třpyt,

když paprsek Tě laská,

kde končí řada pih

začíná pravá láska

mezi námi za svítání,

a jak si duše povídají

při východu slunce

milujeme se prudce

dokud tu jsme

JEN 2 SRDCE. 

 

 

Autor Penemue, 20.07.2023
Přečteno 211x
Tipy 11
Poslední tipující: Jarunka, Psavec, Vivien, mkinka, Fialový metal, Žluťák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherné vyznání, sen nebo vzpomínka... Ať je to cokoliv, je to nádherný!

20.07.2023 16:57:45 | Žluťák

děkuji za vzpomínku *

20.07.2023 20:32:54 | Penemue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí