Jezírka snů

Jezírka snů

Anotace: ...pořád o jedné a té samé... Jezírka se jmenují Skryjská; pokud to tam někdo znáte- Křivoklátsko.

                                              Jezírka snů

 

Pocit mám, jak přivoněl bych k vínu,

když oddávám se snění v laskavém lesa stínu.

Tam v přítmí břehu potoka vlekoucího se líně

pak spatřím bosou vílu, ladné paže v klíně,

v očích černé tůně, vlasy hvězdami se třpytí,

ústa jak planá růže, v dlaních luční kvítí.

Sukni vykasanou vlnky svěže smáčí,

nad vší tou klidnou pohodou vládnou trylky ptačí.

Na čele drobná vráska; snad přemýšlí ta kráska,

zatímco chladný proud se s chodidly jí laská.

Proč nejsem vlnkou v peřejích, co kotníky jí hladí

a tuhle dívku proudem jít dál pak něžně svádí.

Dál ke skalní bráně, jež potok hrdě stráží

a za ní tušit tůňky dvě, jak jezírka se tváří.

Hned vím, že zítra půjdu tam a pozítří snad zas.

Možná, že jednou dočkám se a přijdu v pravý čas

Autor mravenec, 30.08.2023
Přečteno 111x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, Vivien, Kaňka, Žluťák, narra peregrini, Psavec, Špáďa, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sice už to jde pár let, co jsem v těch končinách byla, ale krásně jsi připomněl, to nádherné místo, děkuji Mravenečku :)
Krásný den přeji

31.08.2023 22:52:43 | Emily Říhová

...já moc děkuji tobě, milá Emily. JT

01.09.2023 21:37:03 | mravenec

:)

01.09.2023 21:38:15 | Emily Říhová

...pochvala od tebe těší, milá mkinko. Děkuji, JT

31.08.2023 16:02:00 | mravenec

Pěkné.

31.08.2023 15:48:48 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí