Zima

Zima

Anotace: jedna zimní...

Vítr sníh nese z polí
a rampouchy u střech se třpytí
jdu mrazem, nic už nebolí
všude klid, čistá prostota bytí.

Tvář mám ošlehanou a chladnou
na vousech se sráží dech
nevšímám si vloček, co za krk mi padnou
co ulpívají mi na křídlech...

Mrazem stromy se kroutí
a závěje u mezí rostou
mě už však nic nermoutí
užívám si cestu, prostou.

A když zima teprv začíná
nemá cenu myslet na léto
štěstí mi padá do klína
štěstí, do těch vloček zakleto...
Autor Nazgulll, 28.11.2023
Přečteno 150x
Tipy 7
Poslední tipující: Sonador, Psavec, Žluťák, mkinka, o3_gambit
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká

29.11.2023 08:10:10 | Marťas9

Milé to číst, vločkový štěstí je super.

28.11.2023 21:09:22 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí