čaje

čaje

Anotace: Mácháč 1970

Navoním dederonku
nažehlím z kalhot puky
ty vem si s kytkou sponku
a okr sukni z druhý ruky

Na čajích vlaješ nad parketem
mládím rozpálená
cítím jak voníš létem
já nad kolena
dlaní jsem zbloudil
v rohu sálu..

Úpal snad nebo spálu
mám tváře z kamen pláty
trochu strach z tvýho táty
za ty mý ruce nestydatý

To bylo léto sedumdesát
už zase v chřtánu bolševíka
nerostly houby k ránu byl chlad
a já byl tím kdo tě svlíká
kdo ti četl epos z Homéra
v podvečer Máchy jezera.
Autor zenge, 23.07.2009
Přečteno 392x
Tipy 15
Poslední tipující: al-pacino, Rolnička, labuť, Psavec, Paulín, Mbonita, hašlerka, Zpátky, ziriant, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

báseň je krásná, skoro vzlykám, letos tam jede moje dcera, prosím tě nejezdi tam (táta už nabíjí-ostrými) ST

23.07.2009 19:31:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí