pěšák

pěšák

Anotace: bojům

V mokrý trávě
s kulkou v hlavě
v záři světel červánků
uložil se ke spánku
pěšák pozemního pluku
zemřel v dálce díky válce
táta od dvou kluků

Ve tváři prach
a prázdný oči
co už neuvidí
náš bláznivej svět
ze smrti strach
ve větru se točí
po kraji už hezkou řádku let

Válka je zlá
a lidi v ní
podobni jsou zvěři
tak vypij ode dna
tu rundu poslední
až budeš vyprávět
tak nikdo neuvěří...
Autor zenge, 10.11.2009
Přečteno 303x
Tipy 28
Poslední tipující: Lorraine, Jean89, Mario de Janiero, labuť, Dota Slunská, Myrja, Psavec, Mbonita, kleopatra.sedma, WhiteSkull, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ministerstvu války
se zalíbily dálky
rozdalo zbraně
a teď hrrr na ně....ST!

11.11.2009 11:55:00 | Mario de Janiero

Brrr....válka je tak mrazivá. Stejně jako tvá báseň.

10.11.2009 21:00:00 | Dota Slunská

došla mi slova ST!

10.11.2009 17:59:00 | hašlerka

...válka je VŮL!!!

10.11.2009 17:12:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí