Ostankino

Ostankino

Anotace: Moskevským uličkám...

Až mysl čistá
bude opiátem
a jako ticho vzácná
a všechna místa
.. nalezena
soulad se bude platit zlatem
a cena lásky stanovená

V prodejně prožitků
ve slevách bez rabatu
koupím si toulky po Arbatu
tou Moskvou předraženou
v dlážděních zašlé slávy
po stopách Okudžavy
po stopách Puškina
když Moskva usíná
slyším ty kroky starých časů
a srdce Cara Kolokola
údery svými možná volá
než začne noc..o pomoc

Brouzdám se v tmavých uličkách
i třídou světly zlitou
srkám jak kávu po lžičkách
tuhle noc nepropitou
která mě voní trochu vínem
strážena z nebe Ostankinem.
Autor zenge, 02.05.2010
Přečteno 374x
Tipy 36
Poslední tipující: aniger, Houda, modrá..., Mario de Janiero, casla, Mbonita, Holis, Dota Slunská, Psavec, Špáďa, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

tak tato skladba mne přímo ohromila!! moc pěkné...ST

07.05.2010 01:40:00 | Houda

Setkal jsem se s Okudžavou
a bohužel i s jeho starou...
ST!

04.05.2010 08:58:00 | Mario de Janiero

skvoSTné..ST!

02.05.2010 19:41:00 | hašlerka

Obdivuhodné , i ta atmosféra je v tom cítit.

02.05.2010 19:41:00 | Marfuša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí