Doteky IV.

Doteky IV.

Anotace: nejen dotekům sněhových vloček...

I.

Bez tvých úst nebyl bych teď básní,
na papír a srdce vtisknutou.

Listopad. Tvých vlasů plavost ve větru,
azylem dvěma dlaním v polibcích,
roztáté srdce, ruce třesou se smíchem,
hraním si na dny, kdy světlo nikdy nezapadá.
V očích lesk rozbouřené studánky,
bez vodníků a skřítků v houštinách,
na dece položena, za uchem kostku ledu,
co v slovech o tobě pomalu se vpíjí.

II.

Po bříškách prstů cítím papírů řádky,
v nich ztrácím se, já vločka sněhová.

Z vlasů spadala už přebytečná slova,
teď jen tvého těla toužím se dotýkat,
v záplavách citů, úsměvů v podbřišku,
kdy tajíš dech a sněhem zapadáš.
A já pouhá vločka sněhová,
v dotecích prstů se na tobě rozplývám,
hledám tvá tajemství pod ňadry schované,
a jen se utápím v možnostech těchto snů…
Autor Láďa, 25.11.2010
Přečteno 515x
Tipy 8
Poslední tipující: Mbonita, labuť, CULIKATÁ, Gabrielle, ziriant
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí