Chci jít tvým údolím...

Chci jít tvým údolím...

Anotace: ...K

Včera jsi se podobala krajině,
která svá stehna svahů dala Slunci
pod baldachýnem oblohy,
jen vánek pohnul kadeří...

šel jsem tím stínem kopců
svými prsty
a tušil vinice obtěžkané hrozny
nebyl jsem ani hlídač ani zloděj

líbal jsem tě na nohy
a z tvých nahých ňader
k ránu slíbal rosu
a prach nočních hvězd

voníš,
voníš tak mile
jako rozkrojené jablíčko
když ležíš v trávě
vysoké do pasu

a nabízíš mi sebe
s nohama rozevřenýma
jako kniha
dokořán

a usmíváš se
jako včera,
kdy tvým údolím projel vlak
a zůstal stát

rozehřátej a plnej páry,
přirazil si to
a teď se šine

před stoupáním zahouká a zmizí
do tunelu

vrtím palcema u nohy - když to píšu
vrtíš prdelkou - když to čteš

je to hra na rozepínání knoflíčků
je to hra na tahání trička přes hlavu
a nasedáme a popojedem a někdo třeba
povytáhne významně obočí
když napíšu

chci jít tvým údolím
mám totiž rád
ten dotyk stehen na mé tváři

a ty

jemné strniště vousů
dráždí
a něžně píchá

hmmmmmmm

chci jít tvým údolím

než něžné steny vyplaší
vibracemi sdíleného ticha
prsty zachycené chvílí

prsty laskající
Ženu - krajinu a vílu
Muže - živočicha...
Autor STIMPRE, 12.12.2010
Přečteno 662x
Tipy 24
Poslední tipující: Jahudka167, Helena Lovecká, ni.va, Písklátko, Koprtinka, Mbonita, danav, Štěpina G, Psavec, Nikotin, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Perfect, jeden tip za subjektivní dojem další za volný verš. Takže ST *

12.12.2010 23:15:00 | Nikotin

Včera bylo léto?

12.12.2010 23:07:00 | Žqáry

Ty poslední tři řádky zabránily červenání :o) a dodaly básni zvláštní nádech moudra filozofie...

12.12.2010 23:04:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí