Znavený bůh...

Znavený bůh...

Ležel na moři saténu
slunce rozpalovalo
okenní tabulky
vzduch v pokoji houstl
naplněn přešlým vzrušením
ukojenou touhou

V sklenici ledové vody
její zvonivý smích
ještě? ještě?
pro bohy už ne!
víc bych tě nesnesl
má nymfo

Chtěl bych se dívat
očima Botticelliho
na tvé hluboké křivky
chtěl bych se znovu nořit
do hlubin tvé duše

Podej mi pohár vína
ze svého tajného sklípku
víc už bych tě totiž nesnesl
má nymfo
chtěl bych
mít sílu se vzepřít

***

Spi sladce můj muži
budu ti ložem až se vzbudíš
máš dokonalé ruce
vytvořil bys jimi díla
větší než Leonardo

Tvé prsty umí malovat
nejkrásnější obrazy
v tvé mysli v mé fantazii
jsi umělcem
jen v jiném oboru
než je malířství

Teď odpočívej
můj znavený Botticelli
Autor Kristine Clary-Aldringen, 09.05.2011
Přečteno 440x
Tipy 18
Poslední tipující: chicacheca, Princezna.Smutněnka, La Ragazza con Bandiere Ceche, Šepot ve větru, trhla.marketka, Maryje..., Květka Š., CULIKATÁ, rezina, NikitaNikaT., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

probůh...

22.06.2011 01:33:00 | chicacheca

Tvé dílko se mi líbí, dobře jsem si početla. Děkuju a za to ST!***

09.05.2011 18:00:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí