koně

koně

 

http://www.youtube.com/watch?v=6xjkxYaUD9E

 

 

melodická naléhavost v bocích
zvolna roste
ukolébává myšlenky 
a probouzí smysly
holé nerozvité
věty víří hlavou
spolu s intenzivnějším 
a neodbytnějším hlasem času 

 

tik tak tik tak tik tak

 

tisíckrát to vyplivneš
stokrát spolkneš


a pak jen odevzdaně ležíš
zatím co kolem se řítí 
stádo divokých koní

 

dupou dupou dupou

na kamenech jiskří


na písku ztichnou
horkým vzduchem těžký dech

 

letí letí letí

 

horizont je cílová páska 
k nepřetržení

 

lapáš po dechu 
všude víří žhavý písek
barevné sny černobílého světa

 

koně koně koně

 

přes jejich hřívy teče světlo
padá mi do očí
ať chci nebo ne
jsem ho plná

 

vnímáš ho rukama

jazykem ochutnáváš

 

koně koně koně

 

splašili se ti
smysly neuhlídáš
tryskem mizí 
za horizontem

 

zhasínám

 

 

Autor hanele m., 20.02.2013
Přečteno 867x
Tipy 17
Poslední tipující: Jort, Snizek, Marek Lučin, Belmon, MarťaB, Akrij8, Jan Voralberg, Joe Vai, milk-fed gimp, Bakchus, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a kde je moře?

20.02.2013 15:13:40 | CCGREE

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí