Přede dveřmi srdce

Přede dveřmi srdce

Anotace: vázané verše


Otevři své srdce, jak vzrušující výzva,
miluj mě a naplň horoucími slovy 
o touze a lůně, jež těší vlažná míza
a neváží mírou žádosti drahocenné kovy.
 
Cítím se jak zvíře, když slyším něžně sténat
rety tvé a dech můj ztajeně se rychlí,
přece jsem tím mužem, v nějž chtělas cit svůj vlévat
a obdařit krásy milostí můj lásky pramen ztichlý.
 
Vede tě snad k dojmu, že básně sladké věty
odhalí duši prostou vášnivého sklonu
uchvátit tvé tělo, jež odít měl by květy
zjemnělý výraz účasti a skryté síly k tomu?
 
V srdci mám jen tebe a ruce plné něhy,
přesto vím, že skolím kdesi v horách vlka
snadněji, než sejmu z hrdla jantarové kruhy,
jimiž rozptýlím iluze a samoty tvé muka.
Autor Zoroaster, 23.07.2023
Přečteno 201x
Tipy 10
Poslední tipující: Marten, jitoush, Sonador, Psavec, šerý, MatyhoZmaty, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Zní vznešeně.....Ji.

24.07.2023 21:25:38 | jitoush

Pěkné.

23.07.2023 12:24:41 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí