Nesplněný sen

Nesplněný sen

Anotace: ... když se sen nestává skutečností

                                                     Nesplněný sen

Dnes v noci zdál se mi ten sen a myslet na něj musím.

Jak topil jsem se v černých tůních, bloudil sám v opojných vůních,

brodil se hustou ostřicí, jež barvu má jak její vlasy,

já pod náporem vší té krásy

nepřehlédl pohoří, co nad vším tím se hrdě vzpíná

svou hrdou nedobytnou krásou, nad níž už není v světě jiná.

A pod vrcholky půvabu tak úlevná a čistá

v skrytu houští studánka, co je si zcela jistá,

že ten, co spatřil všechno dosud,

v jejích vodách najde osud,

jež unikal mu celý čas;

jak rád by se tam vrátil zas.

Jak rád by, dozajista

 

Autor mravenec, 19.09.2023
Přečteno 189x
Tipy 11
Poslední tipující: Sonador, Anfádis, IronDodo, Bufik, Psavec, Kaňka, Žluťák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí