Setkání pod Lysou

Setkání pod Lysou

Lysá ráno slunce vítá,

a já spěchám popaměti,

na východě právě svítá,

moje tělo hangem letí.

 

Bučinkou zpět ke Korýtku,

nad Satinským vodopádem,

pamět vrací bezezbytku,

pouze chvíle před mým pádem?

Nad dolinu mlha stoupá,

leží nad ní jako deka,

hle dole se dívka koupá,

zpěv se nese do daleka.

 

Vodu má už po ramena,

vidět je až dolů na dno,

ačkoliv jsou ponořena,

ňadra její patřím snadno.

 

Ve vodě jsou jako ryby,

laskají se navzájem,

oči moje bezpochyby,

sotva skryjí můj zájem!

 

Dívka vodou kráčí nahá,

vzpřímená jde, pohled smělý,

ani chvíli nezaváhá:

„Snad jsme se už neviděli?“

 

Všechno kolem tady křičí,

(ne že bych se ženy bál,)

"utrhni mne, nejsem ničí",

a já přesto běžím dál.

 

Pot mi teče po zádech,

vodopád se vzadu ztrácí,

zrychluji nač stačí dech,

pamět se mi zvolna vrací…

 

Možná vlčák na břehu,

co tam hlídal její věci,

dodal tomu příběhu,

dobrý šťastný konec přeci.

 

Autor Kompik, 22.04.2024
Přečteno 60x
Tipy 17
Poslední tipující: Paulín, Psavec, Ondra, enigman, Vivien, IronDodo, Fialový metal, Žluťák, zase já, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

asi bych zastavil...

22.04.2024 10:27:57 | enigman

Dnes bych zastavil urcite, uz jen proto ze bych to uz neudychal:-)

22.04.2024 12:34:11 | Kompik

Možná trochu delší,ale chválím

22.04.2024 09:37:12 | Admirál

Zavrtěl ocáskem
;-))
On i on ...
Co chtěl mít
Se jednou pod Lysou
I vlčákovi splní.

22.04.2024 08:59:45 | Fialový metal

:-)

22.04.2024 08:47:13 | Žluťák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí