Vzrůstající Naděje

Vzrůstající Naděje

Anotace: Možná etapa končí.


Duše má topí se v žal
vsakující do srdce krvavého,
svoboda existuje, říkáš? Tys' lhal!
Důkaz jest trápení života mého,

mojí nikdy nekončící etapy,
v níž zalykají se a dusí hořké útrapy
topící se v slzách svých,
avšak závan vášně sladce vzdych:

,,Nesmíš nechávat slzy téct,
vždyť začátkem konce zármutek jest!,
Snaž se až na vrchol lásky utéct!,
po skaliskách překážek musíš vytrvale lézt!

Neučiníš-li tak, láska sama zmizí,
nechá si vykopat rov,
a vskutku bude ryzí pouze pro lov
smutku.."

Zavanula vášeň srdce mé,
v naději se rozplynula,
již nebude krví prolité,
mými city totiž hnula..

Autor Mausik, 18.05.2007
Přečteno 292x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A zkusil si to po sobě recitovat? je už to lepší než ta, kde jsem dal nula, ale ty rýmy jsou tak násilné, až to bolí

18.05.2007 22:52:00 | Manik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí