Rozloučení

Rozloučení

Anotace: Teď je tady taková oddychová vložka, od toho, co já tady píšu za poezii. Jedná se o jednu ze starých básní, kterou jsem napsal asi před deseti lety na střední. Přeju vám pěkné pobavení.

ROZLOUČENÍ

- Díváš se na mě nešťastně,
snad tě lásko nic netrápí.
Vypadáš moc hezky úžasně.
V žalu se holka utápíš -

- Odcházíš a neřekneš mi ani "Sbohem",
co když se mi nikdy nevrátíš?
To se radši vrhnu do potoka skokem,
pod drnem mi to pak zaplatíš -

- Neplakej má nejdražší,
copak jsem někdy tohle chtěl?
Něco děsivého mne od tebe unáší.
Kéž bych na vybranou měl -

- Odporná prokletá válka,
ztělesňuje ji osobně Satan sám.
Je to pro nás těžká pálka.
Srdce raněné mám. -

Odvedli ho od ní okamžitě,
potom někde v poli bezhlasně pad.
Jeho žena čeká roztomilé dítě,
její druhý věrný kamarád.
Nezklame ji také snad?
Autor jehlaspichlas, 19.05.2007
Přečteno 258x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Války jsou pro lidstvo prokletím!

22.05.2007 22:17:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí