Azazen

Azazen

Anotace: Báseň o vnitřím boji, když nenávidíte sami sebe.

Azazene jsi ve mě,
ty díváš se na svět temně.
Pro tebe je láska slabostí,
pouhou zbytečnou blbostí.
Už chápu, že jsi pravdu měl,
kéž bych tě dříve poslouchat chtěl.
V lásku se věřit nedá,
má tvář je smutkem bledá.
Kdybych tě poslouchal...
na kolenou bych teď neklečel.
Srdce by mi nekrvácelo...
ani bych pro ní nebrečel.
Omlouvám se, vím pro tebe jsou
slabostí slzy.
Mé srdce zemřelo díky ní takhle brzy.
Doufám, že je šťastná, že je ráda
ani neví jak mě bolí ta její zrada.
Miloval jsem její oči i rtů chuť
už nechci o ní snít.
Chci zase jako pták volný být.
Azazane vem si mé srdce raněné,
vím, že ty ho uděláš z kamene.
Bez ní mé srdce umírá
a duše zkomírá.
Vím, že bych už oči zavřít měl
ani nevíš jak moc bych zemřít chtěl.
Chtěl bych být slepý vůči její kráse,
chtěl bych schořet v nekonečném čase.
Chtěl bych být hluchý k jejímu hlasu,
netoužit po vůni jejích vlasů.
Nemyslet na to jak její rty jemné byli,
když mi na ní teď jen vzpomínky zbyly.
Azazene nenávidím Tě!
Kéž by ti někdo zlámal vaz,
kéž by už přišel náš čas.
Zemřít a ze světa zmizet pryč,
do pekel si najít klíč.
Za to, že miloval jsem a sny jsem měl,
za to jsem si propustku do pekel vzít směl.
Tak už mne na tom kříži nechte spát,
můžete mi srdce z těla vyrvat a pak jí ho dát.
Byli jste milosrdní vyloupli jste mi oči
i jako slepec vidím jak se můj svět pro ní točí.
Jazyk jste mi vyrvali,
abych nemohl své poslední přání říct,
že chci si v její duši číst.
Jehly vrazili jste mi do uší,
jak mé srdce krvácí ani netuší.
Jdeš kolem křížů a podíváš se i na ten můj,
sice jsem slepý, ale viděl jsem pohled Tvůj.
Zděsila si se a brečíš,
u mého kříže klečíš.
Konečně,....
......umírám.
Autor Azazen, 22.05.2007
Přečteno 524x
Tipy 2
Poslední tipující: BloodyButterfly
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nechápu, nerozumím, kde se TOHLE bere v mladém člověku?? Pocity, které po přečtení mám, jsou: strach, lítost a naprostá ubíjející bezmoc...

03.11.2007 20:16:00 | Princezna.Smutněnka

Netuším, zda je příliš správné dávat něčemu takovému 100%, značí to jisté podpoření, které ovšem není na místě. Ale co... Líbí se mi to a na to, co je správné se v umění nemá hledět.
Má nenávist k sobě konečně našla někoho, kdo ji alespoň z části popíše. :)
Zajisté si přečtu i další tvé díla. Ano díla, protože v tomto odvětví umění jsi umělcem.
Navždy Tvá Durcenwe

27.05.2007 18:50:00 | Durcenwe

Proboha, co se to s tebou děje... Kde se to v tobě vzalo?

25.05.2007 19:44:00 | Laivindia

Když slyším a čtu vaše básně o lásce tak jsem docela ráda, že se mi velkým obloukem vyhla. Držím palce at to překonáš

22.05.2007 13:10:00 | whiolet

Máš v sobě dar a ty ten BOží dar chceš zmařit ...Třeba jen to poskládat slova aby měla nějaký smysl...Moc mě to vzalo ta všechna ponurost co z toho vychází ...Kavec

22.05.2007 09:44:00 | kavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí