Verše pro havrana

Verše pro havrana

Anotace: ...

Když zaseješ člověka,
vyroste kámen, mramor vykvete,
havran písmo zlaté vytepe,
všeptá do něj elegii.

Mramor mlčky bude zpívati,
trávě kolem, a stromům,
leč nedá uleviti bolům,
leč nedá duši klid.

Kamenný anděl není anděl,
zdá se býti spíše havran,
byť andělem bývá nazván,
nikdy jím nebyl, nebude.

Z živého semena neživý vyroste
květ a mrtvola bude živa,
havran tepec zpívá, zpívá...
jediný dobrák, co kdy žil.
Autor Žiťa, 22.05.2007
Přečteno 310x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí