Šel jen za svým andělem

Šel jen za svým andělem

Anotace: =(

Blížila sem k němu žena,
byla chladná a tak krásná.
Byla v černém oblečena,
smrt pro něj byla spásná.

Žena se nad něj naklonila,
nůž vytáhla z pláště,
do očí mu pohleděla
očima plnýma záště.

A pak švihla a po jedné ráně
muž se pozvedl a pak zpět spad.
Už se nevrátil nikdy k mámě,
od té doby tiše spal.

Žena se lehce narovnala,
pohlédla do okna blízké věže,
temnou ulicí pryč se dala
a muže tam nechala ležet.

Teď, i když za městem svítá,
on v postraní uličce leží,
jeho duch okolo lítá
a čas tak rychle běží.

Kdy ho tam asi takhle najdou,
jeho tělo zabité?
Kdy do temné uličky zajdou
a objeví srdce rozbité?

Myslelo si, že našlo lásku,
ta však jen bolest nadělí,
teď, když se život utrhl z posledních vlásků,
hledá svá křídla andělí.

Ještě teď cítí lásku, touhu,
tu jemnou vůni pod tělem.
To proto šel tou cestou dlouhou,
aby mohl být se svým temným andělem.
Autor Mišpule, 24.05.2007
Přečteno 332x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí