Poslední myšlenky

Poslední myšlenky

Anotace: Báseň ve formě dopisu,kterým se sebevrah loučí se svými blízkými. Snažila jsem se vcítit do člověka, který dobrovolně ukončuje svůj život, můžete posoudit, jak se mi to povedlo či nepovedlo. :)

Těžko píši tyto řádky,
když ruce se mi třesou,
mé myšlenky zmatené jsou,
už to však nelze vzít zpátky.

Asi bych se utrápila,
přežívala jsem ze dne na den,
na duši mě tížil těžký kámen,
od chvíle kdy jsem se narodila.

Vždyť umírala jsem celou tu dobu!
Jen jste to nikdo neviděli,
vidět šťastnou jste mě chtěli,
tak neptejte se po důvodu!

Prostě jsem žitím unavená
a nechci už se déle trápit,
opravdu to nejde zvrátit,
na smrt jsem dávno připravená.

O všem už je rozhodnuto,
rudá krev opouští mé žíly,
cítím, jak mi ubývají síly,
zpřetrhala jsem životní pouto.

Tak toto jsou poslední má slova,
mé rozloučení, mé sbohem,
jsem smířená se sebou i s Bohem,
vzpomínejte na mě v dobrém.

S životem se rozcházím,
loučím se s vámi, kamarádi,
sbohem všichni kdo měli jste mě rádi
a nezlobte se, že odcházím...
Autor Charibeja, 25.05.2007
Přečteno 302x
Tipy 4
Poslední tipující: Bloodmoon, AneaCapaken, shift
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no, snažila jsem se... :)

28.12.2007 15:19:00 | Charibeja

Nevím, je v tom příliš optimismu, v tom loučení, cítí, loučí se se všemi, co měli ji rádi, sebevrah už nemá víru, že ho má někdo ještě rád. Ale to je jen k tomu obsahu. Báseň je pěkná a povedená, verše jsou také originálně psané. Je krásná.

08.12.2007 12:56:00 | Karmínka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí