Vzpomínka na domov

Vzpomínka na domov

Anotace: / Vzpomínka domu rodného, Vzpomínka syna zběhlého…/

S láskou a okem slzou skropeným,
přivítá syna matka drahá.
Doma, uprostřed moře kopretin,
které až k brance sahá.

Obláček bílého kouře z komína,
zahrádka, kamenné zápraží…
-
…takhle syn na domov vzpomíná,
a slané kapičky, z očí vyrazí.

Pozdě dnes hledat rodného domu!
Pár shnilých trámů, suti kupka.
Vzdálená píseň pohřebních zvonů
zpívá – Mrtvá je tvoje matka.

Obláčku bílého kouře z komína,
vzpomněl syn, když vzhůru vzhléd.
Na noční oblohu, kterou protíná,
mléčná dráha a moře květů hvězd.
Autor Rick, 29.05.2007
Přečteno 319x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vážne... podarené? tretia strofa ma dostala :)

29.05.2007 18:44:00 | Evel

půvabný!

29.05.2007 18:27:00 | W.O.K.O.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí